Prentenboeken

IJs in de Jungle

 15,90

 

Ariane Hofmann-Maniyar

 

ISBN (NL): 978 90 5341 569 6
ISBN (BE): 978 90 5927 463 1
32 pagina’s
NUR 273
250 x 250 mm
4+

Categorie:

Beschrijving

Als de moeder van IJs haar vertelt dat ze gaan verhuizen naar een plek ver weg, is IJs daar helemaal niet blij mee. Ze heeft hier haar thuis en haar vriendjes met wie ze plezier maakt.
De reis duurt eindeloos en als ze er eindelijk zijn is alles even vreemd. Het weer, het eten, de andere kinderen, de taal … IJs probeert nieuwe vriendjes te maken, maar niemand wil met haar spelen. Zal ze zich hier ooit thuis gaan voelen?


Review NBD Biblion

De moeder van IJs, een kleine ijsbeer, heeft goed nieuws. Ze gaan over een paar weken verhuizen naar de tropen. Maar IJs vindt dat helemaal geen goed nieuws. Het is een lange reis naar het tropische oerwoud, waar het te warm is voor ijsberen. Op school staart iedereen IJs aan en verstaat zij haar klasgenoten niet. IJs voelt zich eenzaam en niemand wil met haar spelen. Maar uiteindelijk wordt er als verrassing een ‘noordpoolfeest’ gevierd en heeft IJs veel vriendjes. Tamelijk eenvoudig verhaal, met een wel erg te voorspellen goede afloop. De tekst laat zich redelijk goed voorlezen, maar van een echt goed opgebouwde spanningsboog is amper sprake, ook al zijn de illustraties over de voorbereiding van het feest wel mooi als voorbereiding op het slot van het verhaal. Het thema ‘eenzaamheid’ wordt wel goed uitgewerkt, zowel in tekst als beeld. De illustraties zijn nogal statisch en weinig gedetailleerd. Onduidelijk blijft waarom een IJsbeer naar een tropisch woud zou verhuizen. Een redelijk prentenboek, maar over het thema eenzaamheid zijn betere prentenboeken beschikbaar.

Toin Duijx