BOEKINFO

ANTWERPS SCHRIJVEN
CAMERMAN, FILIP


ISBN BE 9789059271753
€ 19,50

Paperback


In 'Antwerps schrijven' wordt voor het eerst een volwaardige, volledig uitgewerkte schrijfwijze voor het Antwerps geïntroduceerd. Elke Antwerpse tekst kan met deze schrijfwijze worden opgeschreven op een logische en consistente manier, die elke klank nauwkeurig weergeeft maar toch zeer leesbaar is.
De nieuwe Antwerpse schrijfwijze wordt stap voor stap aangeleerd, te beginnen met een overzicht van alle Antwerpse klanken en hun notaties. Deze notaties worden aangevuld met afspraken omtrent verbindingsklanken, veranderende eindklanken en alle andere typische kenmerken van het Antwerps.
Om het geschreven Antwerps te demonstreren bevat dit boek een ware schat aan bekende Antwerpse teksten, alle nauwkeurig weergegeven zoals ze worden uitgesproken of gezongen/
Voor de lezer die de Antwerpse taal tot in de puntjes wil doorgronden bevat dit boek ook een uitgebreid overzicht van de Antwerpse grammatica. Lidwoorden, adjectieven, verkleinwoorden, werkwoordvervoegingen en tal van andere onderwerpen woorden behandeld zoals in elke andere taalcursus.
De vele hondereden voorbeelden kunnen alle beluisterd worden op de website www.antwerps.be


<<klik hier om te bestellen>>


Oakley solglasögon Oakley solglasögon Michael Kors Uhren Michael Kors Schweiz Gucci Taschen Sac Balenciaga