Sale!
Jeugd

Het Jungleboek

 19,50

 

Rudyard Kipling & Robert Ingpen

 

ISBN 978 90 5927 309 2
192 pagina’s
NUR 283
245 x 200 mm
11+

Categorie:

Beschrijving

Het verhaal over Mowgli is een van de beroemdste verhalen die ooit geschreven zijn.

Als klein kind gered uit de klauwen van Sjier Khan, de tijger met de felle ogen, wordt Mowgli opgevoed volgens de regels van het oerwoud. Hij leert jagen en de taal van de dieren in het oerwoud spreken. Tijdens de spannende avonturen die hij beleeft, ontmoet Mowgli onvergetelijke wezens, zoals Baghiera, de zwarte panter, Baloe, de beer, en Kaa, de slang met zijn hypnotiserende ogen.
Toch is Mowgli natuurlijk een mensenkind en als hij opgroeit, ontdekt hij dat hij zijn plaats zal moeten innemen tussen zijn soortgenoten. Maar eerst heeft hij een strijd te voeren met zijn aartsvijand Sjier Khan, om voor eens en voor al uit te maken wie de ware koning van het oerwoud is.
Behalve het verhaal over Mowgli bevat Kiplings tijdloze collectie nog andere verhalen, zoals ‘Rikkie-Tikkie-Teevie’, ‘De Witte Zeerob’ en ‘Toemai van de Olifanten’. Deze klassieker, een prachtige fabel over het leven van dieren en mensen, spreekt tot ieders verbeelding. De dieren van Kipling worden op meesterlijke wijze tot leven gebracht door de vele malen gelauwerde Australische kunstenaar Robert Ingpen.


Review NBD Biblion

Mowgli groeit op bij de wolven in de jungle van India, waar hij leeft volgens de junglewetten en de taal der dieren spreekt.  Samen met zijn vrienden Baghera de panter, Baloe de beer en Kaa de slang beleeft hij spannende avonturen.  Als Mowgli beseft dat hij een mens is en terug moet naar zijn soortgenoten, rest hem nog één ding: de strijd aangaan met zijn vijand Sjier khan de tijger, om uit te maken wie de echte koning van het oerwoud is.  Vernieuwde editie van een klassieker, aangevuld met vier dierenverhalen o.a. ‘De witte zeerob’ en ‘Rikkie-tikkie-teevie’.  Het beeldende, soms poëtische taalgebruik met lange zinnen en veel dialogen kan pittig zijn voor de doelgroep.  Sfeerbehoudend vertaald.  De jungle komt pas echt tot leven door de prachtige, gedetailleerde paginagrote en soms over twee pagina’s doorlopende kleurenillustraties van Robert Ingpen.  Ook de schutbladen zijn mooi geïllustreerd. Tussendoor en aan het eind staan diverse liedteksten, veelal in rijm, zoals ‘Mowgli’s lied’, ‘Marslied van de Bandar-bende’ en  ‘Paradelied van de Kampdieren’.  Gedrukt op dik wit papier in een normaal lettertype.  Ondanks de ruime marges bevatten de pagina’s veel tekst.  Een degelijk uitgevoerd groot boek, geschikt voor de meer belezen jeugd.

Monique Luijben